Wat is belangrijk bij de keuze voor een parasol?

Parasols vormen een eenvoudige en flexibele manier om zon- en warmte te weren. En niet in de laatste plaats om sfeer te creëren. De beschikbare afmetingen worden steeds groter. Met name de zweefparasol is ongekend populair. Hij geeft veel schaduw en de staander c.q. de voet staan niet in de weg. Helaas is er veel kaf onder het koren. Te vaak blijkt de parasol instabiel, lastig te bedienen of onvoldoende zon- en warmtewerend.

 

De voet, alles draait om een stevige basis

Een goede parasol kan niet zonder een stevige basis. Een zweefparasol is zwaar en trekt één kant op. De parasolvoet moet het geheel op zijn plaats houden. Voor een veilig en ongestoord gebruik moet de basis zeker 90 kilo wegen om voldoende tegenwicht te kunnen bieden aan de kracht die de wind op de parasol uitoefent. De parasol kan natuurlijk ook diep in de grond worden verankerd of in cement. Afhankelijk van de gekozen oplossing kunnen wij u over de juiste accessoires informeren.

 

De dragende delen van de parasol moeten zeer solide zijn

De mast, maar ook de baleinen en de bevestiging van het doek bepalen de windbelastbaarheid van de parasol. De zweefparasol hangt aan het uiteinde van de mast, welke over het terras hangt. Er wordt een enorme kracht uitgeoefend op de mast. Logisch dat hier zeer hoge eisen aan gesteld worden. Maxi Parasols hebben een bijzonder zwaar uitgevoerde staander en mast, gebouwd op veilig gebruik onder de zwaarste omstandigheden. Niet de ondergrens van wat acceptabel is, maar uitgerust met ruim voldoende reserves. Het risico van buigen of breuk wordt hiermee uitgesloten.

 

Het bedieningsmechanisme, essentieel voor het gebruiksgemak

Door de omvang van de hedendaagse parasols, voldoen de doorsnee bedieningsmechanismen veelal niet. Het systeem met de veel voorkomende schuifknop is voor grotere parasols niet goed bruikbaar. Bovendien moet de parasol eenvoudig en zonder veel handelingen te bedienen zijn. Effectief zijn systemen met een katrol of lier. Het trektouw en de lier zorgen ervoor dat de parasol met weinig inspanning in- en uitgeklapt kan worden. Ook hiervoor geldt dat alleen de kwaliteitsparasols beschikken over een mechanisme dat ook op de langere termijn soepel en probleemloos blijft functioneren.

 

Het doek; een onderschat onderdeel van de parasol

Het doek van de parasol moet beschermen tegen de elementen: zon, warmte en regen. Het vormt de allesbepalende factor. Bovendien bepaalt het de uitstraling van de parasol. Het parasoldoek moet dan ook voldoen aan een de nodige eisen. Het doek moet de UV-straling tegenhouden en zorgen voor een aangenaam klimaat onder de parasol. Het moet sterk zijn en kleurvast. Misschien zelfs waterdicht. Het aantal gram per vierkante meter zegt iets over de dikte en sterkte c.q. slijtvastheid van het doek. Een doek van hoge kwaliteit is minimaal 300 gram per vierkante meter. Daarnaast is de materiaalkeuze belangrijk. Maxi Parasols werkt uitsluitend met doeken van hoge kwaliteit en biedt uiteenlopende materialen, passend bij de wensen van de gebruiker als het gaat om kleur, lichtdoorlatendheid en waterdichtheid.

 

Conclusie

Bij de keuze voor een parasol spelen veel factoren een rol. Natuurlijk wordt ook de prijs hierin betrokken. Het cliché dat goedkoop duurkoop is, geldt ook hier. De kwaliteit van laag geprijsde parasols laat helaas te wensen over. Het prijsvoordeel verdampt snel en de ergernis is groot. Het goede nieuws is dat Maxi Parasols topkwaliteit levert voor een zeer acceptabele prijs. Voordeliger dan vergelijkbare producten. Een goede keuze garandeert jarenlang plezier van een mooi, ambachtelijk product; made in Italy.